Test your Digital Skills! The first step of a digital growth journey

30. decembra 2022

Európska komisia s hrdosťou oznamuje spustenie nástroja DigSAT (Self Assessment Tool), ktorý je od dnešného dňa k dispozícii na platforme digitálnych zručností a pracovných miest a v systéme Europass. Každý bude mať možnosť absolvovať test digitálnych zručností, zaznamenať svoj výsledok vo svojom profile a získať prístup k vysokokvalitným možnostiam odbornej prípravy z katalógu Platformy digitálnych zručností a pracovných miest.

Čo je to “Otestujte si svoje digitálne zručnosti”?
Nový nástroj je online test, ktorý ľuďom umožňuje zhodnotiť vlastnú úroveň digitálnych zručností. Test your Digital Skills je založený na Rámci digitálnych kompetencií (DigComp), ktorý predstavuje súbor 21 identifikovaných a popísaných digitálnych zručností pre všetko, čo súvisí s každodenným životom a pre pracovné situácie. Pre každú zručnosť existuje 8 úrovní spôsobilosti: výsledky testu umožnia každému človeku lepšie pochopiť svoje konkrétne schopnosti, ale aj to, kde sú slabiny, ktoré ho môžu obmedzovať: 90 % pracovných miest si dnes vyžaduje aspoň základné digitálne zručnosti, nástroj SAT vám pomôže pochopiť, ktoré z nich potrebujete.

Otestujte si svoje digitálne zručnosti v platforme Digitálne zručnosti a pracovné miesta
Spolupráca medzi Europassom a platformou Digital Skills and Jobs je obojstranne výhodná iniciatíva, ktorej cieľom je integrovať základnú funkciu testu. Používatelia platformy DSJ budú môcť nielen absolvovať test, ale po získaní výsledkov testu budú mať aj prístup k množstvu školení a informácií na vyplnenie medzier vo vedomostiach zistených testom.

Zistite viac a Otestujte sa na Centrálnej platforme!

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Stredné


Geografický rozsah - krajina

  • Európska únia


Typ iniciatívy

Inštitucionálna iniciatíva EÚ


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať