Spustenie novej série obsahu na portáli DSJP: Prehľady digitálnych zručností podľa krajín

15. júna 2023

Platforma pre digitálne zručnosti a pracovné miesta dosiahla od svojho spustenia v máji 2021 významný pokrok, pokiaľ ide o to, že sa stala ústredným centrom informácií o digitálnych zručnostiach v Európe a sídlom európskej komunity v oblasti digitálnych zručností a pracovných miest. Úspešne sme skonsolidovali najnovšie články, podujatia, príležitosti na odbornú prípravu a výskum v oblasti zručností a digitálnych kompetencií, ale samozrejme je toho oveľa viac.

Platforma pre digitálne zručnosti a pracovné miesta v záujme hlbšieho rozpracovania toho, ako vyzerajú digitálne zručnosti na vnútroštátnej úrovni, teraz otvára súbor informatívnych prehľadov o digitálnych zručnostiach, ktoré ponúkajú cenné poznatky o digitálnom prostredí rôznych krajín. Pozrite si súčasný stav digitálnych zručností v každom členskom štáte, preskúmajte štátne stratégie v oblasti zručností a digitalizácie, vnútroštátne iniciatívy a možnosti financovania. Tieto prehľady rozdelené do dvoch častí vám poskytnú všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste získali komplexné poznatky o digitálnych zručnostiach a dostupných finančných prostriedkoch v rámci každej krajiny.

Prehľad digitálnych zručností

Zoznámte sa s najnovšími strategickými iniciatívami a plánmi v oblasti digitálnych zručností v každej konkrétnej krajine. Tento oddiel ponúka cenný prehľad o prostredí rozvoja digitálnych zručností vrátane informácií o štátnych a vnútroštátnych stratégiách, ako aj o možnostiach financovania. Okrem toho poskytuje prehľad o národných plánoch obnovy a odolnosti, ktorých cieľom je preklenúť priepasť medzi dnešnými a budúcimi zručnosťami, a podporiť súbežnú zelenú a digitálnu transformáciu.

Zaujímali sa najnovšie informácie o iniciatívach a príležitostiach súvisiacich s digitálnymi zručnosťami v každej krajine? Tak zostante s nami v kontakte – a získavajte rôzne inšpirácie pre vaše budúce činnosti, ktorých cieľom je preklenúť rozdiely v digitálnych zručnostiach v Európe.

Dostupné finančné prostriedky

V druhej časti sa uvádzajú informácie o dostupných možnostiach financovania pre občanov na zvyšovanie úrovne zručností a rekvalifikáciu, pracovnú silu, vzdelávanie a dokonca odborníkov na digitalizáciu. Zahŕňa širokú škálu zdrojov financovania vrátane nástrojov na podporu obnovy a odolnosti a vnútroštátnych programov financovania. Bez ohľadu na to, či ste jednotlivec, ktorý chce zvýšiť svoju úroveň zručností alebo podnik hľadajúci digitálnu transformáciu, tento oddiel ponúka cenné poznatky o finančnej podpore, ktorá je k dispozícii na podnietenie vašich digitálnych ambícií.

Nájdite hlavné zdroje na zlepšenie digitálnych kompetencií ľudí, podnikov a organizácií, ktoré existujú vo forme úverov, grantov a finančných nástrojov v každej krajine.

Čo ďalej môžete očakávať?

Preskúmame našu hĺbkovú analýzu plánov a kľúčových opatrení, ktoré krajiny prijímajú na podporu základných a pokročilých digitálnych zručností: pozrite si, ako 20 krajín EÚ dosahuje výsledky v indexe digitálnej ekonomiky a spoločnosti (DESI).

Sledujte, čo robí vaša krajina s cieľom pomôcť ľuďom získať základné digitálne zručnosti a zvýšiť počet zamestnaných odborníkov v oblasti IKT s pokročilými kompetenciami.

Nech sa páči, naši členovia:

Prehľady prvých piatich krajín nájdete tu:

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Základné
  • Stredné
  • Pokročilý
  • Odborník na digitálnu oblasť


Geografický rozsah - krajina

  • Európska únia


Typ iniciatívy

Národná iniciatíva


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať