Posledné dni na prihlásenie sa do súťaže o európske ceny za digitálne zručnosti

29. marca 2023

Tento rok sa vráti prestížna európska cena za digitálne zručnosti, iniciatíva Európskej komisie zameraná na odmeňovanie osvedčených postupov, ktoré pomáhajú Európanom získať digitálne zručnosti, ktoré potrebujú pre život a prácu. Na odoslanie žiadostí zostáva len niekoľko dní: konečný termín je 8. apríl EOB, takže ak uvažujete o podaní prihlášky, teraz je čas začať písať!

Tím pre digitálne zručnosti a platformy už dostal veľký počet zaujímavých projektov a iniciatív z celej Európy v piatich kategóriách ocenení:

• Posilnenie postavenia mládeže v digitálnej oblasti
• digitálne zvyšovanie úrovne zručností @ Work
• digitálne zručnosti pre vzdelávanie
• Integrácia v digitálnom svete
• Ženy v kariére v oblasti IKT

Môžu sa prihlásiť organizácie všetkých typov, pokiaľ má aspoň jeden zo žiadateľov sídlo v krajine EÚ: občianske iniciatívy, univerzity, projekty financované EÚ, verejné a súkromné subjekty a neziskové organizácie sa môžu zapojiť a získať uznanie za svoj aktívny príspevok k podpore cieľov digitálneho desaťročia stanovených Európskou komisiou.

Ceny sa zameriavajú na digitálne zručnosti, na všetkých úrovniach a pre všetkých; bez ohľadu na to, či vaša organizácia organizuje kurzy o základných digitálnych zručnostiach alebo či je odbornou prípravou a certifikáciou digitálnych odborníkov, alebo podporuje zvyšovanie úrovne digitálnych zručností a rekvalifikáciu odborníkov vo všetkých odvetviach, nabádame vás, aby ste sa prihlásili.

Ak chcete jasne pochopiť, či je váš projekt alebo iniciatíva oprávnený, a uviesť, do ktorej kategórie by ste ich mali zahrnúť, môžete si prečítať časť „ Ako podať prihlášku“ a skontrolujte stránku s najčastejšími otázkami, na ktorej nájdeme odpovede na mnohé otázky, ktoré by ste mohli mať.

Každý projekt alebo iniciatívu možno prezentovať len v jednej z piatich kategórií a žiadatelia budú môcť podrobne uviesť, kto je ich cieľová skupina verejnosti a aký vplyv majú na nedostatok digitálnych zručností v konkrétnej oblasti činnosti. Medzi kritériá úspešnej žiadosti bude patriť inovačný charakter projektu, komunikačné činnosti vykonávané s cieľom maximalizovať dosah, pozornosť venovaná udržateľnosti a rozšíriteľnosti projektu, ale aj opatrenia prijaté na zabezpečenie začlenenia ľudí všetkých schopností a všetkých sociálnych a kultúrnych prostredí.

Finalistov oznámime po 25. máji a víťazov v júni.
Ak máte záujem vedieť, kto vyhral predchádzajúce ročníky ocenení, pozrite si stránku venovanú minulým víťazom a inšpirujte sa ich projektmi.

Šťastie pre všetkých účastníkov!

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Základné
  • Stredné
  • Pokročilý
  • Odborník na digitálnu oblasť


Geografický rozsah - krajina

  • Európska únia


Typ iniciatívy

Inštitucionálna iniciatíva EÚ


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať