Girls Do Code

31. októbra 2022

Neznalosť počítačového jazyka bude v budúcnosti predstavovať podobný problém ako dnešná negramotnosť. Hoci v budúcnosti nebude každá práca zahŕňať programovanie, deti sa musia naučiť základy porozumenia programovacím jazykom a digitálnym zručnostiam, pretože sa naučia novým spôsobom uvažovania o tom, ako rozdeliť problém na rad menších, lepšie zvládnuteľných zhlukov. Zručnosti v oblasti informačných a komunikačných technológií (IKT) a porozumenie digitálnym technológiám sú prínosom, ktorý môžeme ponúknuť, aby sme zabezpečili, že všetky “mladé deti” budú informované a pripravené na svet budúcnosti.

Prostredníctvom programu Girls Do Code sa dievčatá bezplatne oboznámia so základnými konceptmi programovania a metódami riešenia problémov, zrealizujú a vyvinú minimálne 20 vlastných projektov a hier, naučia sa bezpečne používať internet a rozvíjať inovácie, kreativitu a tímovú prácu.

Program Girls Do Code organizuje Digitálna škola s cieľom zvýšiť záujem dievčat o technológie a iné profesie STEM, zvýšiť úroveň ich digitálnej gramotnosti, znížiť rodové rozdiely v zamestnaní v oblasti IKT a rozptýliť predsudky voči ženám v STEM.

Sú presvedčené, že pohlavie by nemalo ovplyvňovať výber povolania, ani by určité povolanie nemalo byť vyhradené len pre jedno pohlavie. Preto 300 dievčatám vo veku od 10 do 11 rokov zo zúčastnených základných škôl ponúkajú bezplatnú výučbu základov programovania a logického myslenia.

© Digital School

Digitálne technológie / špecializácia

  • Softvér
  • Vývoj mobilnej aplikácie
  • Vývoj webu


Úroveň digitálnych zručností

  • Základné


Geografický rozsah - krajina

  • Slovenia


Typ iniciatívy

Národná iniciatíva


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať