Digital Education Accelerator 2022: Komisia oznamuje vybrané tímy

31. januára 2023

Digital Education Accelerator intenzívny vzdelávací a testovací program Európskeho centra digitálneho vzdelávania, vybral šesť tímov, ktoré sa na ňom zúčastnia.

Školenie tímov a testovanie riešení sú dve fázy intenzívneho školiaceho a testovacieho programu známeho ako Digital Education Accelerator.

Na základe výzvy na predkladanie návrhov, ktorá bola vyhlásená v lete, boli uchádzači vyzvaní, aby predložili svoje kreatívne riešenia v oblasti digitálneho vzdelávania zamerané na tri témy:

  • nedostatočne pokryté a zraniteľné skupiny
  • zapojenie do (digitálneho) vzdelávania
  • zručnosti 21. storočia
    Súčasťou prvej úrovne, ktorá zahŕňa online program, sú týždenné koučovacie stretnutia. Jeho cieľom je podporovať inovácie, zvyšovať kreativitu a podporovať úspech špičkových vzdelávacích iniciatív. Účastníkom programu pomáhajú kouči a usmerňujú ich odborníci z oblasti pedagogiky a podnikania z celého sveta.

Druhá etapa zahŕňa testovanie a overovanie prototypov v prostredí, ktoré je špecifické pre potreby každého tímu. Tímy sa môžu rozhodnúť, či budú testovať v reálnom prostredí alebo v inovačnom laboratóriu. V oboch situáciách budú skutoční testujúci priamo komunikovať s prototypmi prostredníctvom praktických činností.

Kľúčové zložky koučovania v oboch fázach zahŕňajú tímové, partnerské a podnikateľské učenie, ako aj “Craftorship”, teda pripravenosť experimentovať s novými nápadmi s cieľom zaviesť ich do praxe a dosiahnuť vysokú úroveň kompetencií.

Objavte tímy:

Datorium, Lotyšsko: podporuje a pripravuje mladých ľudí na realizáciu ich nápadov v globálnom digitálnom prostredí a zároveň im jednoducho pomáha pri učení sa programovania.


d.teach, Belgicko: je nezisková, globálna online škola zameraná na reintegráciu a internacionalizáciu. Inštitúcia sa špecializuje na individualizované online vzdelávanie.


Edumus, Estónsko: je škola diaľkového vzdelávania, ktorá ponúka stredoškolákom možnosť študovať širokú škálu špecializovaných oblastí, ako je kódovanie, architektúra ako životné prostredie a finančná gramotnosť.


Futuclass, Estónsko: ponúka vedecké prednášky, ktoré sú zábavné a kompatibilné s učebnými osnovami vo virtuálnej realite pre žiakov stredných škôl.


Levebee, Česká republika: Vďaka stovkám rôznych cvičení a “učebných kúskov”, ktoré rozdeľujú matematické témy na stovky jednotlivých multimodálnych cvičení, pomáha aplikácia Levebee predškolákom vyplniť medzery v ich aritmetických vedomostiach.


Praktikal, Estónsko: Ekosystém vzdelávania STEM, ktorý vybavuje pedagógov, aby motivovali budúcich inžinierov a vedcov, čím podporuje prechod k spoločnosti, ktorá si viac cení vedu.


Ak sa chcete zapojiť do akcelerátora digitálneho vzdelávania 2023, pridajte sa ku Hub community

© Európska komisia

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Pokročilý


Geografický rozsah - krajina

  • Európska únia


Typ iniciatívy

Inštitucionálna iniciatíva EÚ


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať