Letné tábory 2020 projektu IT Akadémia pre deti

19. augusta 2020

logo-IT-Akademia

[columns] [span6]

Technická univerzita v Košiciach

V dňoch od 19. do 23. augusta 2020 sa realizoval detský letný tábor podporovaný národným projektom IT Akadémia – vzdelávania pre 21. storočie na Technickej univerzite v Košiciach..

Letny_Tabor_IT_TUKE_2020

Viac ako dvadsať detí si vyskúšalo aké je to programovať mikropočítače, Lego Mindstorm, riadenie dronov, rozšírenú realitu, či tvorbu mobilných aplikácií pre Android. Dokonca si mali vďaka startupu APONI možnosť vyskúšať Hololens 2.

LetnyTaborTUKE2020-3D

Za päť dní si tak vyskúšali moderné technológie, agilné prístupy a popri tom nadviazali nové kamarátstva. Venoval sa im kolektív pedagógov a nadšených mladých ľudí, vedený Ing. Miroslavom Michalkom, PhD. z Laboratória počítačových sietí, Katedry počítačov a informatiky, ktorý spestrili program tak, aby celý deň nebola nuda.

LetnyTaborTUKE2020-dron

Spestrením IT aktivít bol utorňajší program „Na jeden deň záchranárom“, ktorý viedla Ing. Ivana Nováková zo startupu „APONI“ z Inkubatora UVP TECHNICOM s praktickou ukážkou záchranárskych akcií, transportom zranených, či pohľadom dovnútra sanitného vozidla záchrannej služby. Deti už vedia ako podať prvú pomoc, zabrániť šoku, či privolať prvú pomoc.

LetnyTaborTUKE2020-zachranar

Na letnom tábore v rámci projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie sa deti tiež zoznámili s virtuálnou realitou a spoznali holografiu. V posledný deň tábora deti zavítali aj do Univerzitného vedeckého parku  TECHNICOM, kde sa zoznámili s témou robotiky.

LetnyTaborTUKE2020

[/span6][span6]

Školské výpočtové stredisko v Banskej Bystrici

Prejsť všetky levely počítačovej hry je zábava. Vytvoriť si vlastnú hru je však navyše aj kreatívne. V augustovom týždni to skúšajú aj žiaci 5. až 9. ročníka ZŠ alebo sekundy až tercie 8-ročného gymnázia v Školskom výpočtovom stredisku v Banskej Bystrici (SVŠ Banská Bystrica) na dennom IT tábore.

Letny_Tabor_IT_SVS_BB_2020

Tieto deti kreslia nie na papier, ale v 3D priestore prostredníctvom programu Autodesk 123D Design. „Lego stavebnice využívajú pri stavbe rôznych robotických konštrukcií a ich programovaní. Práca s HTML deti prirodzenou cestou motivuje k premýšľaniu a hľadaniu riešenia úloh“ hovoria kolegovia zo ŠVS v Banskej Bystrici.

LetnyTaborSVS-BB1

 

Pozrite si video z letného IT tábora v Školskom výpočtovom stredisku v Banskej Bystrici:

https://www.facebook.com/itakademia.sk/videos/1152491098459805

 

Z iných letných IT táborov 2020

Účastníci letného tábora Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach – v univerzitom zariadení v Danišovciach na výlete

LetnyTaborUPJS2020Danisovce1

Detail z letného tábora na Žilinskej univerzite v Žiline:

LetnyTaborUNIZA1

[/span6][/columns]


Bezplatné letné tábory národného projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie v roku 2020 využilo viac ako 360 detí. Letné IT tábory sa konali dennou alebo pobytovou formou vďaka obetavým tímom Technickej univerzity v Košiciach a jej Univerzitného vedeckého parku Technicom, pričom Summer Camp sa uskutočnil v spolupráci s Deutche Telekom – IT Solutions Slovakia, Žilinskej univerzity v Žiline, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (pobytový Smart tábor sa uskutočnil v univerzitnom zariadení v Danišovciach), Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a Školského výpočtového strediska v Banskej Bystrici.

Letné IT tábory v roku 2020 podporujú: Centrum vedecko-technických informácií SR, IT Asociácia Slovenska, Digitálna koalícia, Košice IT Valley.

Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať