What are Europe’s Most Needed Software Roles and Skills? Trends to look out for

22. októbra 2022

Svet okolo nás sa mení, digitalizácia ovplyvňuje takmer každé odvetvie a prináša potrebu nových, na budúcnosť odolných a odlišných zručností. A keď hovoríme o odvetviach, patrí sem aj odvetvie IKT (informačné a komunikačné technológie). Nedostatok zručností je prítomný nielen vo výrobe alebo zdravotníctve, ale aj v samotnom softvéri. Aké sú však kľúčové trendy, ktoré definujú – alebo budú definovať – sektor IT v Európe? Ako sa mení úloha softvérových špecialistov? Je pravdepodobné, že sa ich povinnosti budú naďalej meniť, alebo existujú v tomto vysoko špecializovanom a vyhľadávanom sektore rôzne spodné prúdy?

To sú niektoré z otázok, ktoré skúma Európska aliancia pre softvérové zručnosti (ESSA) vo svojej správe o analýze potrieb z októbra 2021, ktorá osvetľuje súčasné a budúce potreby vedomostí a odborníkov v oblasti IKT. Jej zistenia vychádzajú z najnovšieho výskumu počítačových zručností, programov vzdelávania a odbornej prípravy, štatistík a trendov trhu práce, informácií o zručnostiach a databáz, prieskumu voľných pracovných miest a príspevkov odborníkov z celej Európy.

Zistíte viac: https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/latest/news/what-are-europes-most-needed-software-roles-and-skills-trends-look-out

Digitálne technológie / špecializácia

  • Softvér
  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Odborník na digitálnu oblasť
  • Pokročilý
  • Stredné


Geografický rozsah - krajina

  • Európska únia


Typ iniciatívy

Inštitucionálna iniciatíva EÚ


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať