Digitálna transformácia sa dotýka aj slovenského gastra, hotelierstva a cestovného ruchu. Domáci sektor #HORECA však v oblasti implementácie inovácií zaostáva. Digitalizácia pritom prináša množstvo príležitostí, vďaka ktorým môžu podniky v praxi zefektívniť svoje procesy a personalizovať poskytované služby, vďaka čomu môžu zvýšiť aj svoje tržby. O tom, prečo je pre firmy dnes nevyhnutné byť otvorený novým inovatívnym riešeniam a udržať tak krok s dobou, dnes diskutovali zástupcovia Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska s expertmi z praxe. Máme obrovskú radosť, že odborného podujatia #HORECADIGITAL sa zúčastnil aj predseda Digital Coalition, Mário Lelovský. Pokročilé digitálne technológie ako Big Data, virtuálna a rozšírená realita, cloud computing či umelá inteligencia budú podľa neho v gastre, hotelierstve a cestovnom ruchu využívané čoraz častejšie .
„Umelá inteligencia umožní personalizáciu služieb pre zákazníkov, čo predstavuje kľúčovú hnaciu silu príjmov, zvyšovania spokojnosti zákazníkov a znižovania nákladovosti. Podľa posledného výskumu poradenskej a informačno-technologickej spoločnosti Enehano dnes už 5,2% podnikov na Slovensku využíva technológiu #AI. Aj napriek tomu je však stále pod priemerom únie,“ vysvetľuje predseda #DK.
Peter Brichta Photography#DigitalnaKoalicia#HorecaSlovakia#digitalizacia#digitalnezrucnosti#HORECAKONFERENCIA