Na 350 eurový príspevok má nárok viac ako 152-tisíc žiakov – čas na jeho získanie sa však kráti – Registrujte sa čím skôr

25. mája 2023

O príspevok na nákup nového počítača, notebooku či tabletu môžu žiaci a ich zákonní zástupcovia požiadať do konca júna. Podmienkou je registrácia na webstránke www.digitalnyziak.sk. Na príspevok majú nárok všetci prváci stredných škôl v aktuálnom školskom roku 2022/2023. Pomoc v rámci projektu #DigitalnyZiak je určená aj žiakom z akéhokoľvek ročníka, ktorí pochádzajú z domácnosti v hmotnej núdzi či žiakom so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

🎊 Digitálna koalícia doposiaľ eviduje už viac ako 60-tisíc žiadostí o príspevok. Zaregistrovaným žiakom a ich zákonným zástupcom postupne zasiela validačné SMS správy, s ktorými si môžu svoj príspevok uplatniť na nákup novej digitálnej techniky v niektorej zo stoviek predajní v rámci celého Slovenska. Takmer sto žiakov už má vďaka projektu svoj nový počítač či tablet doma 🙇‍♀️.

💬 „Veľmi nás teší, že o príspevok je taký veľký záujem. Vďaka projektu Digitálny žiak máme na Slovensku deň čo deň čoraz viac žiakov vybavených potrebnou digitálnou technikou. Tá im pomôže nielen v efektívnejšej domácej príprave na vyučovanie, no zároveň im dá príležitosť aktívne rozvíjať a zdokonaľovať svoje digitálne zručnosti,“ konštatuje predseda #DK, Mário Lelovský.

💡 Viac o získaní príspevku si prečítajte v článku REFRESHER:

👉bit.ly/zaregistrujsaestednes

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Základné


Geografický rozsah - krajina

  • Slovensko


Typ iniciatívy

Národná iniciatíva


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať