Launch of the European Cybersecurity Month’s 10th Anniversary

7. októbra 2022

  1. septembra sa oficiálne začal 10. ročník Európskeho mesiaca kybernetickej bezpečnosti 2022 “Think Before U click – I choose to be safe online”.

Od začiatku kampane v roku 2012 sa Európsky mesiac kybernetickej bezpečnosti koná každoročne počas celého októbra. Pod mottom “Kybernetická bezpečnosť je spoločná zodpovednosť” sa Európska komisia, Agentúra Európskej únie pre bezpečnosť sietí a informácií (ENISA) a viac ako 300 partnerov z celej Európy vrátane verejných orgánov, univerzít, think tankov, mimovládnych organizácií a profesijných združení stretávajú, aby spoločne hľadali spôsoby spolupráce v boji proti kybernetickým hrozbám.

Cieľom ECSM v roku 2022 je osloviť odborníkov vo veku 40 – 60 rokov zo všetkých odvetví hospodárstva so zameraním najmä na malé a stredné podniky. Je určený aj pre celú európsku podnikateľskú komunitu a pre ľudí, ktorých práca závisí od digitálnych technológií a nástrojov. Prečo je však takáto kampaň potrebná?

Pri každom vstupe na internet narážame na rôzne online nebezpečenstvá. A obeťami kybernetických útokov sa môžeme stať mnohými spôsobmi, z ktorých väčšina zostáva nepovšimnutá. Či už ide o kliknutie na odkaz z neznámej alebo pochybnej e-mailovej adresy, či o zadanie osobných údajov na webovej stránke, ktorá sa veľmi podobá na skutočnú, alebo o nevedomú inštaláciu neovereného softvéru – musíme myslieť skôr, ako klikneme – a mať prehľad o najnovších rizikách kybernetickej bezpečnosti.

Zistite viac: https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/latest/news/launch-european-cybersecurity-months-10th-anniversary

Digitálne technológie / špecializácia

  • Kybernetická bezpečnosť


Úroveň digitálnych zručností

  • Základné
  • Stredné
  • Pokročilý
  • Odborník na digitálnu oblasť


Geografický rozsah - krajina

  • Európska únia


Typ iniciatívy

Inštitucionálna iniciatíva EÚ


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať