Konferencia Masters of Digital 2024 v Bruseli

26. februára 2024

Na konferencii Masters of Digital, významnom celoeurópskom podujatí, ktoré organizovali združenie DigitalEurope, prezentoval Slovensko aj predseda Digitálnej koalície a prvý viceprezident IT Asociácie Slovenska Mário Lelovský.

Na Masters of Digital 2024 sa streli významní stakeholderi digitálneho sveta, riaditelia svetových IT gigantov, ale aj šéfovia národných digitálnych asociácií. Diskutovali o mnohých zásadných témach, ktoré súvisia s digitálnou budúcnosťou Európy. Konferenciu Masters of Digital otvoril belgický premiér Alexander De Croo. V jeho úvodnom príhovore zaznelo, že pre belgickú vládu je digitalizácia absolútnou prioritou.

V rámci témy “Europe 2030: A Digital Powerhouse” sa konferencia Masters of Digital venovala hlavne vplyvu umelej inteligencie a nových technológií na európske hospodárstvo, spoločnosť a udržateľnosť. Na konferencii sa rečníci venovali témam ako napríklad transformačný potenciál digitálnych inovácií pri podpore hospodárskeho rastu, podpore digitálneho a ekologického prechodu a zabezpečení globálnej konkurencieschopnosti Európy.

Na to, aby bola Európa v roku 2030 digitálnou veľmocou, ktorá bude mať vedúce postavenie v oblasti inovácií v inkluzívnej a bezpečnej digitálnej demokracii, podporovaná obyvateľmi a silnými európskymi podnikmi, boli v rámci konferencie Masters of Digital stanovené nové ciele, za ktoré možno navzájom zodpovedať. Nie ciele týkajúce sa toho, koľko nových právnych predpisov možno zaviesť, ale skutočné výsledky, ktoré možno spoločne dosiahnuť. Tieto ciele si môžete pozrieť v dokumente s názvom Digital Europe Manifesto.

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Odborník na digitálnu oblasť


Geografický rozsah - krajina

  • Európska únia


Typ iniciatívy

Inštitucionálna iniciatíva EÚ


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať