Európske ceny za digitálne zručnosti 2023: Prijatých bolo 330 žiadostí!

10. mája 2023

Celkovo bolo doručených 330 prihlášok na Európske ocenenie digitálnych zručností 2023.

S 93 aplikáciami v oblasti digitálnych zručností pre vzdelávanie, 88 aplikácií v oblasti inklúzie v digitálnom svete, 60 aplikácií v oblasti digitálnych zručností @ Work, 36 aplikácií v oblasti zručností žien v oblasti IKT a 52 aplikácií v oblasti posilnenia postavenia mládeže v digitálnej oblasti je jasné, že budúcnosť digitálnych zručností vyzerá jasnejšie ako kedykoľvek predtým.

Taliansko prevzalo vedúcu úlohu s 83 žiadosťami, po ktorom tesne nasleduje Španielsko so 60 žiadosťami a Portugalsko s 52 žiadosťami. Ostatné krajiny ako Rakúsko, Belgicko, Nemecko a Grécko predložili podobný počet žiadostí v rozmedzí od 30 do 35. Francúzsko, Poľsko a Rumunsko predložili 25 žiadostí, pričom sa zaokrúhlilo desať krajín s najväčším počtom predložených žiadostí.

Bolo úžasné prečítať si o toľkých inovačných projektoch v oblasti digitálnych zručností, ktoré sa každoročne organizujú v Európe na úrovni EÚ, na vnútroštátnej a regionálnej úrovni. Bolo veľmi dobré vidieť takéto veľké nadšenie a zároveň bolo náročné vybrať tých najlepších ako finalistov. Jedným zo základných podrobností, ktoré treba zdôrazniť, je inšpirujúci počet projektov na podporu ukrajinských utečencov. Týmto iniciatívam sa bude venovať osobitná zmienka.

Finalisti vydania 2023 budú zverejnené v utorok 30. mája počas online ceremoniálu EDSA23. Registrácie na účasť na online podujatí sa čoskoro otvoria a čoskoro sa poskytnú ďalšie podrobnosti. Zotrvajte v pripojení a prihláste sa na odber údajov o digitálnych zručnostiach a pracovných miestach , aby ste vedeli o ďalších aktualizáciách #EDSA23.

Vďaka všetkým organizáciám, ktoré predložili svoje projekty na udelenie ceny, sa tešíme na oslavu finalistov s vami všetkými.

Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať