Digitálna koalícia rozvíja spoluprácu s Bratislavským samosprávnym krajom

23. januára 2024

Stretnutie predsedu Digitálnej kolaície, Mária Lelovského, a predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, Juraja Drobu, prinieslo jednoznačné rozhodnutie – pokračovať v rozvíjaní spolupráce v oblasti vzdelávania a rozvoja digitálnych zručností.

Na stretnutí spoločne zhodnotili pozitívny prínos projektu Digitálny žiak, ktorý nám umožnil posunúť sa vpred v rozvoji digitálnych zručností. Je výbornou správou, že na stredných školách v Bratislavskom samosprávnom kraji máme vďaka tomuto projektu dva plne digitálne ročníky.

Okrem toho Digitálna koalícia realizovala aj projekt IT Fitness test, ktorý je jediným funkčným digitálnym projektom medzi krajinami V4 a taktiež skvalitňuje digitálne zručnosti žiakov ZŠ s SŠ. Aj o tomto projekte sa diskutovalo, aby sme našli prieniky možnej spolupráce a rozvíjali tak digitálnu budúcnosť mladých ľudí.

Oba tieto projekty sa tešia veľkému úspechu a už teraz v Digitálnej koalícii pracujeme na príprave 13. ročníka IT Fitness Testu, ktorý bude reflektovať potreby aktuálnej doby.

Spoločne sa tešíme na pokračovanie úspešnej spolupráce a ďakujeme všetkým našim partnerom a podporovateľom.

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Základné
  • Stredné
  • Pokročilý


Geografický rozsah - krajina

  • Slovensko


Typ iniciatívy

Regionálna iniciatíva


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať