Digitálna koalícia podporuje rozvoj celoživotného vzdelávania

31. januára 2023

Abstraktné predikcie o príchode umelej inteligencie sa nedávno zmenili na technológiu reálne dostupnú verejnosti.

Každý, kto počas Vianoc chatoval s robotom už vie, že vzdelávať sa bude pre jeho ďalšiu kariéru nevyhnutné. Práve z tohto dôvodu sociálni partneri zo Slovenska a Rumunska, zamestnávatelia, zástupcovia štátu a akademická obec spoločne odštartovali medzinárodný projekt s názvom #AdultLearningROSK.

? Prvé osobné stretnutie projektových partnerov započalo workshopom s najvýznamnejšími stakeholdermi z oblasti štátnej správy, vzdelávania, zamestnávania a #IKT – nechýbala preto ani Digitálna koalícia.

? Spoločne s partnermi sme za jedným stolom diskutovali o jednotlivých výzvach, ktorým v tejto oblasti čelíme, ako aj o konkrétnych nápadoch podpory a rozvoja #CŽV na Slovensku v súvislosti s digitálnou transformáciou spoločnosti.

? „Požiadavky na zručnosti a schopnosti zamestnancov sa v dôsledku pandémie zásadným spôsobom modifikovali. Len niekoľko členských štátov poskytlo finančné stimuly na odbornú prípravu. #Slovensko, žiaľ, v tejto oblasti zásadné opatrenia doposiaľ neprijalo. Možnosti vzdelávania a odbornej prípravy, najmä pre dospelých, preto zostávajú pozadu, čo sa prejavuje v podobe akútneho nedostatku kvalifikovaných pracovníkov naprieč všetkými odvetviami,“ upozornil na nelichotivú situáciu predseda DK, Mário Lelovský.

? Ďakujeme za pozvanie partnerom projektu – Confederatia Patronala Concordia, Republiková únia zamestnávateľov/#RUZ, Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne, Politehnica University of Bucharest, a za podnetnú diskusiu účastníkom workshopu. medzi ktorými boli aj predstavitelia AmCham Slovakia, Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, Microsoft Slovakia, Mini Tech MBA and Aj Ty v IT. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu! ?#DigitalEU#DigitalSK#DigitalSkills#DigitalSkillsAndJobs#zamestnavatelia#ALROSK#DigitalneZruscnosti#UpSkillin?

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Pokročilý


Geografický rozsah - krajina

  • Slovensko


Typ iniciatívy

Inštitucionálna iniciatíva EÚ


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať