Digitálna koalícia aktívne prispieva k zlepšovaniu digitálnych zručností našich seniorov

27. februára 2023

Počítačová gramotnosť a rozvoj digitálnych zručností je v dnešnej dobe celkom iste jednou z možností ako skvalitniť život seniorov. I napriek tomu však mnohí neovládajú ani základné princípy práce na počítači či internete. To, čo sa za mlada naučiť nemohli, však môžu dobehnúť dnes – #DigitalnaKoalicia v spolupráci s jednotlivými mestami a obcami totiž spustila bezplatné školenia pre seniorov zamerané práve na zvyšovanie ich počítačovej gramotnosti. Jedným zo vzdelávacích miest je napríklad aj Krajská knižnica Karola Kmeťka Nitra.

💬„Celý život sa rada učím. Ja určité digitálne zručnosti mám, ale nikdy nezaškodí si oživiť niečo a zdokonaliť sa a na tejto forme je veľmi zaujímavé aj to, že je to pre mňa skupinka nových ľudí, je to kultivované prostredie, obetaví pracovníci a lektori super, dnes sme tu druhýkrát, takže idem s takým entuziazmom, spokojnosťou, a teším sa na ďalšie stretnutia,“ hodnotí priebeh školenia Eva Ferencová, návštevníčka kurzu.

☝️Riaditeľka Krajskej knižnice Karola Kmeťka v Nitre Ingrid Meňky vysvetľuje, že idea a požiadavka na školenia prišla od samotných seniorov. Tí sa totiž nevedeli orientovať v knižničnom katalógu, chceli mať prehľad o aktivitách knižnice na sociálnych sieťach či na webe, avšak nevedeli ako na to. „Koncom minulého roka nás oslovila Národná koalícia pre digitálne zručnosti a povolania ohľadne spoločného podpisu memoranda o spolupráci práve v oblasti digitálneho vzdelávania a zlepšovania digitálnych zručností seniorov a znevýhodnených skupín, čo bolo logickým pokračovaním nášho zámeru.“ 👏

👀Ako to na školeniach seniorov vyzerá, si pozrite v reportáži TV Central tu 👉http://bit.ly/3Y0NF0k

#DigitalSK#DigitalEU#DigitalniSeniori#DigitalneKurzy#DigitalneZrucnosti # DigitalnaInkluzia #DigitalSkills

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti
  • Kybernetická bezpečnosť


Úroveň digitálnych zručností

  • Základné


Geografický rozsah - krajina

  • Slovensko


Typ iniciatívy

Národná iniciatíva


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať