Ako prepájať inovátorov z regiónov? Diskutovali sme na INOFEST 2023

2. októbra 2023

„Na východe nič nie je?“ Ako pozdvihnúť regióny na východe Slovenska? Ako prepájať inovátorov z regiónov? Ako prilákať mladých na východ? Aj toto boli témy, o ktorých 26.9.2023 diskutoval s ďalšími významnými hosťami aj predseda Digitálnej koalície, Mário Lelovský.

INOFEST 2023 je festival inovácií, ktorý už štvrtý rok organizuje so svojimi členmi a partnermi združenie INOVATO. V roku 2023 priniesli podujatie prvýkrát na východné Slovensko, čím chceli poskytnúť príležitosť prezentovať firmy a zaujímavé projekty, prepájať podnikateľov a investorov, hľadať nové biznisové príležitosti a prispieť k rozširovaniu aktivít, ktoré rozvíjajú aj regióny na východe Slovenska.

Išlo už o 4. ročník tohto festivalu, n ktorom sa pravidelne zúčastňujú firmy, zástupcovia inovačného ekosystému, zástupcovia štátnej správy, samosprávy, školy, univerzity, študenti, verejnosť. Podujatie ponúka bohatý program zameraný na aktuálne trendy v technológiách a inováciách.

Predseda Digitálnej koalície, Mário Lelovský, hovoril o potrebe vzdelávania dospelých a ich rekvalifikácia pre zmenené podmienky, ktoré aktuálne trh práce požaduje Diskutoval tiež o digitálnych a zelených zručnostiach.

Predseda Digitálnej koalície, Mário Lelovský, na festivale inovácií INOVATO 2023

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Odborník na digitálnu oblasť
  • Pokročilý
  • Stredné


Geografický rozsah - krajina

  • Slovensko


Typ iniciatívy

Miestna iniciatíva


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať