Spoločne tvoríme lepšie Slovensko

31. decembra 2022

Takmer trinásť miliárd eur – takúto sumu bude môcť slovenská vláda v novom programovom období investovať do rozvoja našej krajiny. Zdroje budú prioritne smerovať na zlepšenie života ľudí v regiónoch, energetickú bezpečnosť, digitalizáciu i na zelené riešenia.

#ProgramSlovensko, ktorý zároveň prináša najväčšiu reformu eurofondov v histórii, oficiálne predstavila vicepremiérka a ministerka investícií Veronika Remišová v Prešove na konferencii s názvom Tvoríme lepšie Slovensko. Prítomní boli tiež komisári European Commission Elisa Ferreira a Nicolas Schmit, poprední členovia slovenskej vlády, zástupcovia samospráv a ďalší hostia.

Na podujatí nechýbala ani #DigitalnaKoalicia – najvýznamnejších stakeholderov v oblasti #IT reprezentoval predseda DK Mário Lelovský. „Nesmierne ma teší ambicióznosť a zanietenie kompetentných, ktorí chcú zo Slovenska vybudovať odolnejšiu a konkurencieschopnejšiu krajinu. Plány na najbližšie programové obdobie, ktoré oficiálne predstavilo #MIRRI, znamenajú pre #Slovensko míľové kroky vpred a ich realizácia pomôže zásadným spôsobom zvýšiť životnú úroveň našich obyvateľov, i posilniť postavenie domácich podnikov v globálnom merítku,“ skonštatoval.

Foto:Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácieSR

#slovensko#eurofondy#EU#investicie#regiony#digitalizacia

#cybersecurity#udrzatelnost#digitalnaekonomika#DigitalSkills#DigitalSlovakia#TvorimeLepsieSlovensko

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Odborník na digitálnu oblasť


Geografický rozsah - krajina

  • Slovensko


Typ iniciatívy

Inštitucionálna iniciatíva EÚ


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať