Mário Lelovský na medzinárodnej konferencii Globsec rokoval s podpredsedníčkou EK M. Vestagerovou

30. júna 2022

Na stretnutí prezentoval pohľad zamestnávatelov na problematiku digitálnych zručností, význam digitálnej transformácie podnikov a hovoril aj o akútnom nedostatku IT špecialistov vo všetkých odvetviach.

Stretnutia sa zúčastnili aj vicepremiérka Veronika Remišová, štátni tajomníci Ján Hargaš, Ľudovít Paulis a Ján Oravec či vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Vladimír Šucha.

Margrethe Vestagerovej prvý viceprezident ITAS priblížil aktivity Národnej koalície pre digitálne zručnosti a povolania SR, a jej aktívne zapojenie do činnosti Digital Skills and Jobs Coalition Platform. Požiadal ju, aby v rámci Európskej komisie tento projekt osobne podporila ako výbornú platformu pre výmenu best practices.

Prvý viceprezident ITAS podpredsedníčke Európskej komisie predstavil aj úspešný projekt IT Fitness test a jeho súčasnú verziu pre krajiny V4.  Vyjadril podporu IT Asociácie Slovenska pre myšlienku EK založiť sieť národných koordinátorov pre digitálne vzdelávanie a zručnosti. 

V závere stretnutia akcentoval veľké obavy IT sektora, že ani pripravované opatrenia na Slovensku nezabezpečia dostatok chýbajúcich IT špecialistov v najbližších rokoch. M. Vestagerovú teda vyzval, aby bol tento problém na pôde EK vnímaný oveľa intenzívnejšie. 

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Odborník na digitálnu oblasť


Geografický rozsah - krajina

  • Európska únia


Typ iniciatívy

Inštitucionálna iniciatíva EÚ


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať