Hour of Code

30. novembra 2022

?‍??‍?VYCHOVÁVAME BUDÚCICH PROGRAMÁTOROV A PROGRAMÁTORKY

?Medzinárodný projekt #HourOfCode prichádza na #Slovensko! #DK v spolupráci so strednými odbornými školami žiakom základných škôl zaujímavou, hravou formou ukazuje, čo všetko #programovanie v praxi obnáša a prečo sa dnes oplatí študovať práve #IKT odbory.

Do pilotnej Hodiny programovania sa v tomto školskom roku zapojili tri stredné odborné školy, a to? Stredná odborná škola technická Rožňava? Stredná odborná škola informačných technológií, Ostrovského 1, Košice?Stredná odborná škola informačných technológií v Banskej BystriciTie, v spolupráci s DK, zorganizovali pre okolité základné školy Hodinu programovania. Takmer tristo žiakov si tak po prvý raz na vlastnej koži vyskúšalo, aké je to byť programátorom.

?„Našim cieľom je končiacich žiakov, teda budúcich prvákov stredných škôl, zbaviť obáv a stereotypov, že „programovanie je ťažké“, motivovať ich k výberu študijného IKT odboru, a zároveň ich aj prepájať s kvalitnými strednými odbornými školami, ktoré im vedia poskytnúť potrebné vzdelanie, ktoré spĺňa kvalitatívne štandardy. Všetky zapojené školy si tento formát pochvaľujú, na budúci rok preto oslovíme aj ostatné stredné odborné školy a prinesieme Hodinu kódovania ešte väčšiemu počtu žiakov,“ konštatuje predseda DK, Mário Lelovský.

?Viac o Hour of Code si prečítajte tu➡️https://hourofcode.com/us/sk#HodinaKodu#DigitalnaKoalicia#DigitalSK#DigitalEU#Skills4Future

Digitálne technológie / špecializácia

  • Digitálne zručnosti


Úroveň digitálnych zručností

  • Stredné


Geografický rozsah - krajina

  • Slovensko


Typ iniciatívy

Inštitucionálna iniciatíva EÚ


Sledujte nás

Mohlo by Vás zaujímať